Névadó szertartás

Azért, mert szerettek, jöttem a világra, Lettem új fény, csillag, szülők boldogsága.
Szeressetek mindig, igaz szeretettel: A kincsetek vagyok: kicsi kincs, de ember”

Egy kis gyermek érkezése a családba, szavakba nem önthető boldogságot jelent a szülők részére! Ezt a boldogságot, természeténél fogva másokkal is szeretnék megosztani! Ilyenkor szokott felmerülni a keresztelő lehetősége, ami által keresztszülőt választanak a gyermeknek, aki segítője a szülőnek, bizalmasa a keresztgyermeknek.

Gyermekét megkereszteltetni azonban mégsem mindenkinek áll módjában.

Akadálya lehet a szülő vallási meggyőződése, vagy valamely egyházjogi előírás. Ilyen helyzetben különösen célszerű lehet a kisgyermek köszöntése névadó szertartással. Akár szűkebb, vagy akár tágabb családi körben, akár a kertben egy grillezéssel egybe kötve, vagy egy erre választott rendezvényteremben, fotóssal vagy anélkül, a lehetőségek száma korlátlan.

Első lépés

A névadó szertartás első menete, hogy válasszatok, és kérjétek fel a névadó szülőket erre a nemes feladatra. Ezután egyeztessetek velem az időponttal kapcsolatban.

Ezt követően egy online találkozó alkalmával megismerjük egymást, és megbeszéljük azokat részletek, amik a tartalmas beszéd elhangzásához nélkülözhetetlenek. Ilyen például, a gyermek érkezésének az élménye, név választás mögött meghúzódód történet, a név jelentése.

A névadó szertartás legfontosabb eseménye a szülők és a névadó szülők fogadalma, mely során különféle ünnepélyes ígéreteket tesznek a gyermeknek. Ezek lehetnek mély, szeretetteljes gondolatok és könnyed, vicces ígéretek egyaránt.

A fogadalmakat követően történik az oklevél aláírása és átadása. Nagyon megható szokott lenni, ha egy -egy mini ceremóniát iktatunk be a szertartás végére, ami lehet gyertyagyújtás, időkapszula készítése, nagyszülők köszöntése. Végezetül jöhet a gratuláció!

Felmérések alapján, azok a névadó szülők, akik valamilyen ceremónia kapcsán váltak névadóvá, sokkal jobban ragaszkodnak ahhoz a kisgyermekhez, mint azok a névadó szülők, akik csak egymás között lettek kinevezve!

Névadó szertartás ára 30.000 Ft, ami a következőket foglalja magába:

  • online konzultáció
  • névadó szertartás szövegének megírása
  • ötletek, javaslatok
  • folyamatos kapcsolattartás
  • szertartás lebonyolítása
  • névadó oklevél

Kapcsolatfelvétel

Szabó Bicskei Klára – Esküvő szervező

Vegyétek fel velem a kapcsolatot! Az első konzultáció ingyenes és kötelezettségmentes.

Névadó szertartás kapcsolatfelvétel

Call

06304654128

Email

klarisszaeskuvo@gmail.com